Product Informatie Management

Herkent u ook binnen uw organisatie, dat verschillende afdelingen onafhankelijk van elkaar producten invoeren? En hierdoor veel vervuiling ontstaat in uw product bestand? Met een PIM oplossing kunt u eenvoudig en centraal al uw producten beheren.

Wat is Product Informatie Management?

Een Product Informatie Management-systeem is een systeem dat u in staat brengt al uw productdata (denk aan productomschrijvingen en specificaties, video- en beeldmateriaal en soms zelfs complete handleidingen en gebruiksaanwijzingen) centraal te creëren en beheren. Het systeem zorgt bovendien dat deze data snel en eenvoudig kan worden verdeeld naar andere systemen of afdelingen, zoals bijvoorbeeld uw verkoopafdeling en/of webshop. Dit geeft als resultaat dat u de macht en controle hebt over uw eigen productbestand, waarbij het voeden via een PIM systeem naar uw verkoopkanalen uw werkzaamheden direct zal vereenvoudigen.

Wat is het verschil tussen ERP en PIM?

Een ERP systeem is per definitie niet gebouwd als PIM (en PIM niet als ERP). Een ERP systeem heeft een eigen primaire functie. Maatwerk toepassen in een applicatie om die geschikt te maken voor een doel waar het eigenlijk niet voor is, is vaak complex en niet schaalbaar en toekomst gericht. Klant, prijs, prijsafspraken, voorraad informatie en orders zijn standaard opgenomen in het ERP systeem. Deze basis informatie is meestal leidend als u werkt met verschillende software. BrickX PIM verrijkt de basis informatie uit uw ERP systeem met productspecifieke informatie. U kunt hierbij denken aan productafbeeldingen, meta omschrijvingen, teksten, iconen, technische specificatiesheets, bijhorende accessoires, etc.

Wat kunt u met de BrickX PIM oplossing?

Door de volledige integratie met BrickX ERP is het BrickX PIM systeem de ideale oplossing voor het beheer van al uw producten. Het PIM systeem is een optionele module in de BrickX ERP software. Als u kiest hoeft u geen hoge investering te verwachten, wij bieden de oplossing aan tegen een aantrekkelijk maandtarief.

Efficiënte databewerking

Het BrickX PIM systeem is er op gebouwd om data efficiënt te bewerken en verrijken met “marketing” als doel.

Integratie mogelijkheden

BrickX PIM is ontwikkeld om makkelijk te kunnen koppelen met andere software. Het gaat er tenslotte over om product informatie daar te brengen waar het geld kan opbrengen.

Data distributie en beschikbaarheid

Het PIM systeem is er op gebouwd om data efficiënt te distribueren in meerdere formaten naar andere verkoopkanalen met “marketing” als doel. Met BrickX PIM bent u eenvoudig in staat om specifieke export bestanden te creëren, voor doeleinden als webshops, partners, resellers , etc.

Importeren zonder zorgen

Het BrickX PIM systeem is niet alleen gebouwd voor het bieden van geautomatiseerde productinformatie. Met PIM kunt u allerlei productdata van bijvoorbeeld een leverancier of fabrikant eenvoudig importeren. Dit voorkomt fouten en veel bewerkingsslagen van de data.

Uitgebreide product data

BrickX PIM kan product data efficiënt opslaan in meerdere formaten met “marketing” als doel. Daarbij kunt u denken aan een productafbeelding of technische specificaties in pdf. Deze verrijking van data zoals een afbeelding is mogelijk per product, welke eenvoudig weergegeven kan worden in bijvoorbeeld uw webshop, magazijn handscanners of kassasysteem.

Toekomst gerichte oplossing

De kans bestaat dat u binnen de aankomende jaren iets in uw ICT of applicatie landschap wilt wijzigen. Dit kan een wijziging zijn van één van uw applicaties, of een toevoeging van een nieuw systeem. In een veranderende wereld wilt u uw landschap ten alle tijde zo flexibel en toekomstbestendig mogelijk inrichten. Door uw productdata centraal vast te leggen in een PIM systeem, is het eenvoudig een nieuw of vervangend systeem te koppelen. Dit biedt u  flexibiliteit en bedrijfszekerheid.

BrickX heeft verschillende standaardoplossingen voor ieder soort bedrijf en branche. Deze oplossingen zijn volledig naar eigen wens in te richten. U heeft dus altijd software die bij uw bedrijf past, met de garantie dat onze software met u mee kan groeien. U kunt altijd aan de slag met het BrickX systeem, of u nu kiest voor het volledige software pakket, of enkele modules die gekoppeld moeten worden aan uw bestaande systeem.

Stuur mij meer informatie over BrickX PIM