Nooit meer foutieve adressen in uw klantenbestand

Vanaf nu is de postcode API standaard beschikbaar in uw BrickX ERP-software. De Postcode API is een handigheid waar u nu gratis van kunt profiteren. Met deze directe koppeling heeft u namelijk toegang tot de Basisregistraties Adressen en Gebouwen (BAG) van het Kadaster. Postcode API biedt zeer nauwkeurige en supersnelle locatiebepaling op basis van RD-coördinaten; met 100% accurate en up-to-date adressen.

Waarom?

Alle Nederlandse postcodes, adressen en locaties zijn sinds 2012 openbare data. Postcode API geeft u gratis toegang tot deze adressen. Wij horen regelmatig van klanten dat er typefouten gemaakt worden bij het overnemen van klantgegevens. Soms klopt de opgegeven postcode niet bij het opgegeven adres, en komen daardoor brieven of pakketten retour. Niet onoverkoombaar, maar toch erg vervelend aangezien deze opnieuw verstuurd moeten worden naar het juiste adres. Dit kost u als ondernemer tijd en geld, wat natuurlijk beter besteed had kunnen worden.

Hoe werkt het?

Heel simpel; u vult de postcode en het huisnummer in, en via de postcode API worden direct de overige gegevens opgehaald. Zo bent u er 100% zeker van dat de straatnaam van uw klant klopt. Tevens bespaart u typewerk. Daarnaast worden extra gegeven zoals de geografische coördinaten opgehaald en opgeslagen. Deze coördinaten kunnen weer gebruikt worden in de BrickX Business Intelligence dashboards om bijvoorbeeld omzet en afzet op landkaarten te plotten.