Business Intelligence

Wat is Business Intelligence (BI)?

De theoretische definitie van Business Intelligence (BI) is het systematisch verzamelen, analyseren, presenteren en distribueren van kritische informatie, ook wel ‘need-to-know-information’. BI is in de praktijk een verzamelnaam voor alles wat met informatie te maken heeft. Dit loopt uiteen van eenvoudige Excel overzichten tot de meest complexe variant zoals een database.

Het voordeel van Business Intelligence

Business Intelligence is een software oplossing die u als gebruiker ondersteunt bij het krijgen van inzicht in het reilen en zeilen van uw organisatie. Hierdoor ondersteunt de software u bij het nemen van operationele-, tactische- en strategische besluiten door alle data real-time en volledig te baseren op de meest accurate bedrijfsgegevens.

Waarmee kan BrickX u helpen?

Met behulp van de BrickX BI managementrapportage krijgt u onderbouwd inzicht in de prestaties van uw organisatie (b.v. afdelingen of vertegenwoordigers), maar ook van uw bedrijfsprocessen (met name de tijdsfactor) of de winstgevendheid van bepaalde klanten of productgroepen.

In een handomdraai kunt u grafieken maken van data die u graag visueel wilt hebben. Met slecht enkele klikken maakt u jaar vergelijkingen met drill-down mogelijkheid naar b.v. kwartaal of maand, of van artikelgroep naar artikel. Allen tot het gewenste detailniveau.Door middel van de BI dashboards kunt u alle gewenste gegevens plotten in grafieken, taarten, tabellen, kruistabellen en meer. Veelal ingewikkelde materie en werkwijzen met dashboards die vaak speciaal voor u ingericht dienen te worden.

Met BrickX heeft een Dashboard module die bijzonder eenvoudig in het gebruik is. De eenvoudigheid van grafieken in Excel, maar dan met alle beschikbare data uit uw BrickX ERP pakket.

U krijgt hierbij ook de mogelijkheid onze dashboard module te koppelen aan externe databases, zodat u bijvoorbeeld data uit uw ERP software kunt combineren met data uit andere software.

Kortom een volwaardige, maar vooral eenvoudig en betaalbare BI module voor ieder bedrijf!

 • Eenvoudig te koppelen

  Met BrickX Business Intelligence kunt u zelf op eenvoudige wijze dashboards genereren, door te koppelen aan uw databases of excel sheets.

 • Gegevens exporteren

  Alle gewenste gegevens plotten in grafieken, taarten, tabellen, kruistabellen en meer

 • Drill-down tot gewenste detailniveau

  Met slecht enkele klikken maakt u jaar vergelijkingen met drill-down mogelijkheid naar b.v. kwartaal of maand, of van artikelgroep naar artikel.

 • Ontvang automatische rapporten per e-mail

  BrickX BI bevat tevens een standaard planner, waarmee u de mogelijkheid heeft dashboards frequent te versturen naar personen binnen uw organisatie.

Stuur mij meer informatie over BrickX BI